Samenwerking Zoetermeer en Rijnland

14-12-2020
640 keer bekeken

Een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor zowel mens als dier. Daarom hebben de gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland de handen ineengeslagen met het project 'Ons Blauwe Goud'.

Komende jaren werken we samen om de waterkwaliteit van de Zoetermeerse Plas en in de stad te verbeteren. Daarbij creëren we meer ruimte voor planten en dieren. De samenwerkingsovereenkomst is medio februari 2021 ondertekend door hoogheemraad Sjaak Langeslag en wethouder Jakobien Groeneveld. 

Om de waterkwaliteit te verbeteren wordt ingezet op maatregelen in de afvoer en stroomrichting van het watersysteem, maar ook op de natuurkracht van natuurvriendelijke oevers en het waterbewustzijn onder de inwoners van Zoetermeer.

Hoogheemraad Sjaak Langeslag is blij met de ondertekening: “In een watersysteem hangt alles met elkaar samen. Als we meer ruimte maken voor water door nieuwe watergangen te graven, kunnen we meteen iets doen voor de flora en fauna. Meer biodiversiteit draagt immers bij aan een betere waterkwaliteit en beleving van het water. We zijn trots op deze samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

Ook wethouder Jakobien Groeneveld hecht veel waarde aan een goede waterkwaliteit: “Een goede waterkwaliteit in de sloten draagt bij aan een leefbare stad. Wat we de komende jaren samen met het hoogheemraadschap gaan doen, is bijvoorbeeld het verder terugdringen van de blauwalg in de Zoetermeerse Plas en investeren we onder andere in natuurvriendelijke oevers. Hiermee zorgen we ervoor dat gebruikers op termijn weer in schoon water kunnen zwemmen, surfen en varen. En we maken met de oevers de stad weer een stukje groener, hoe fijn is dat.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen