Participatie open watergangen Bossenpark en Westerpark

01-12-2021
550 keer bekeken

​​​​​​​Het hoogheemraadschap van Rijnland wil meer open water aanleggen bij het Bossenpark (Jagersbos, Meerzicht) en het Westerpark. Omwonenden en geïnteresseerden konden reageren op het voorlopige ontwerp van de watergangen.

In de reacties wordt aandacht gevraagd voor het beheer en onderhoud van de watergangen en oevers. Er zijn ook reacties binnengekomen over het behoud van bomen, de inrichting van het groen, speelgelegenheid voor kinderen, de padenstructuur en het hondenuitlaatveld.

Rijnland neemt deze reacties mee in het uitwerken van het definitieve ontwerp (DO) van de watergangen. In het DO wordt het ontwerp gedetailleerder. Als het concept DO gereed is, komt er weer een participatie mogelijkheid voor de omgeving.

Beplantingsplan

In de komende weken werkt Rijnland in samenwerking met de gemeente Zoetermeer het beplantingsplan uit. Het beplantingsplan zal naar verwachting vanaf januari 2022 in concept worden gepresenteerd. We willen dan graag een themawandeling organiseren over dit onderwerp, om de tekeningen uit het beplantingsplan beter te kunnen plaatsen in de fysieke ruimte. Uiteraard is dit afhankelijk van de dan geldende corona-richtlijnen. Belanghebbenden worden hiervan op de hoogte gebracht als het zover is.

MEER INFO

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen