Nomineer een sloot! Doe mee aan ‘Vang de watermonsters’

20-06-2022
326 keer bekeken

Het gaat niet altijd goed met de slootjes, vennen, plassen, vijvers en grachten in ons land. Maar deze kleine wateren zijn wel belangrijk voor het welzijn van dieren en planten, en uiteindelijk ook ons drinkwater. Met 'Vang de Watermonsters’ kun je zelf in actie komen voor de waterkwaliteit.

Kom in actie, no­mi­neer je sloot!

Watervervuiling begint vaak in kleine wateren, maar deze worden in Nederland nauwelijks gemeten. Samen kunnen we daar verandering in brengen. Tot en met 30 juni kun je in actie komen door een klein water te nomineren. Dat kan een water in de omgeving zijn, of een ander water waar je graag de waterkwaliteit van wilt weten. Vervolgens stuurt Natuur & Milieu de 'Watermonster Brigade' op pad. Dat is een team van burgeronderzoekers die de waterkwaliteit meet. Natuurlijk houden zij je vervolgens op de hoogte van de onderzoeksresultaten.

Waar­om een water no­mi­ne­ren?

  • Je helpt de Watermonster Brigade geschikte meetlocaties te vinden.
  • Je leert meer over waterkwaliteit en ontdekt hoe schoon het water in jouw buurt is.
  • Wij krijgen een beter beeld van de waterkwaliteit in Nederland.
  • Met de resultaten kunnen we samen met alle betrokken partijen aan de slag met concrete maatregelen voor een betere waterkwaliteit.

Meer doen?

Meld je dan nu aan als burgerwetenschapper voor Vang de Watermonsters, doe mee aan een van de trainingen en ontvang je meetkit! Aanmelden kan nog tot 30 juni.

Nomineer een sloot

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen