Baggeren vijver Bossenpark

04-07-2022
255 keer bekeken

Op dinsdag 5 juli 2022 is er wat bedrijvigheid langs de oevers en in de vijver van het Bossenpark, ter hoogte van het Belvedèrebos. Er worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de bagger in de vijver te kunnen verwijderen.

Vanuit een bootje wordt de hoeveelheid bagger gemeten. Dat heet inpeilen en duurt naar verwachting niet langer dan een dag.

Als de hoeveelheid bagger bekend is, gaan we op zoek naar een geschikte plek waar we de verwijderde bagger op kunnen slaan. Zodra we meer weten over de planning van de baggerwerkzaamheden (het verwijderen van de bagger in de vijver) ontvangt u hier bericht over.

Wat is baggeren?

In alle wateren ligt op de bodem een laag bagger. Dit is een mengeling van plantenresten en bezonken slib. De aangroei van bagger is een natuurlijk proces. Gemiddeld groeit bagger met ongeveer een centimeter per jaar. Om goede doorstroming van het water te garanderen, moet de bagger eens in de zoveel tijd weggehaald worden. Dat noemen we baggeren. Hiermee komt de waterdiepte op het juiste niveau en voorkomen we wateroverlast. Ook de kwaliteit van het water en het waterleven profiteren van het verwijderen van de bagger.

ALLES OVER BAGGEREN

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen